Evenement Persoonlijk

Dit waren mijn hoogtepunten van de Wereldhavendagen in Rotterdam

Afgelopen weekend was ik vrijwilliger bij de Wereldhavendagen in Rotterdam. Ik zat in het (social) media team en dat betekende dat ik veel op pad was om te reporten en om foto’s te maken. Het hele weekend was er van alles te doen, van demonstraties tot een ritje in het reuzenrad en dit waren de hoogtepunten.

Schepen bezoeken

Een van de leukste dingen die ik mocht doen, was het aan boord gaan van verschillende schepen die langs de kade lagen. Zo bezocht ik deze marineschepen, de Pollux, de boot van het Zeekadetkorps, de boot van Rijkswaterstaat en de Safeway. Daarnaast bezocht ik ook het 102 meter hoge hefschip Svanen. Best bijzonder, want normaal ligt dit schip op zee voor de bouw van windmolenparken. Ik ben helaas niet op de cruiseschepen geweest, maar dat nog iets voor volgend jaar.

Wereldhavendagen Rotterdam (1)

Ritje met het reuzenrad

Ik maakte ook een ritje met het reuzenrad die op de Willemskade stond. Vanaf hier had je een mooi uitzicht op de kade en de Erasmusbrug.

Wereldhavendagen Rotterdam.JPG

Smikkelen aan de Veerkade

Aan de Veerkade stonden allerlei kraampjes met Rotterdamse lekkernijen. Ik vond hier het lekkere vruchtenbroodje met een kaneelvulling van Bakkerij Klootwijk: Havenmeester. Ik weet niet of ze dit normaal gesproken ook in het assortiment hebben, maar ik heb er in elk geval ééntje mee naar huis genomen.

Wereldhavendagen Rotterdam (3).JPG

Mee met de watertaxi

Ik was nog nooit met de watertaxi meegeweest in Rotterdam en dit was dus de eerste keer. Ik moest verschillende keren van de Wilheminakade naar de Westerkade en dan was een rit met de watertaxi over de Nieuwe Maas het makkelijkst. En zo kon ik ook varende boten van dichterbij bekijken. Mocht ik nog een keer een toeristisch dagje Rotterdam doen, dan neem ik zeker de watertaxi.

Wereldhavendagen Rotterdam (5).jpg

Avondshow met vuurwerk

Een van de hoogtepunten van het evenement is het vuurwerk op de zaterdagavond. De avond begon met een lichtshow en rondvarende jetski’s met fakkels, daarna volgde een botenparade en de show eindigde met vuurwerk. Ik had een mooi plekje bij De Cruise Terminal en vanaf daar kon ik alles goed zien.

Ben jij wel eens naar de Wereldhavendagen geweest?

0 reacties op “Dit waren mijn hoogtepunten van de Wereldhavendagen in Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: