Hotspots

Hotspot | Lunch bij Down Town in Nijmegen

Bij Down Town in Nijmegen kun je de hele dag brunchen. En laat dat nou net mijn favoriete maaltijd van de dag zijn. Tijdens een dagje shoppen vond ik deze hotspot in een straatje achter de Stevenskerk en schoof ik aan voor een lunch.

Down Town

Van ontbijtjes tot versgebakken scones, bij Down Town hebben ze het allemaal. Het concept van deze lunchzaak is geïnspireerd op de favoriete tentjes van de eigenaars in onder andere New York en Parijs. De inrichting is heel licht en er zijn grote ramen, waardoor je rust voelt als je aan één van de tafeltjes zit. Bij Down Town laten ze zich inspireren door de seizoenen en werken zo zoveel mogelijk met lokale leveranciers.

Plekje in de vensterbank

Toen ik aankwam was het binnen super druk en zat alles vol. Ik had geluk, want na even wachten aan de bar, kwam er een tafeltje vrij in de vensterbank. Een mooi plekje om te fotograferen en de rest van het café te zien.

Op de menukaart staan allerlei lekkere dingen, van wentelteefjes tot een bagel met kruidenroomkaas en van peanutbutter toast tot een beetroot burger. Daarnaast staan er ook verschillende salades op het menu. Eigenlijk wil ik alles wel proeven, maar ik bestel uiteindelijk de Toast Avocado. Een toast met avocado, feta, een gepocheerd eitje, verse bieslook en tomaat. Yum, wat smaakte dit broodje lekker!

Down Town hotspot Nijmegen (3)

Na mijn lunch had ik nog wel een plekje over voor wat zoets. In de vitrine staan allerlei huisgemaakt gebakjes. Ik was benieuwd naar de scones met huisgemaakte jam en clotted cream en ik bestelde nog een latte macchiato. Helaas was er nog maar één scone over, maar deze smaakte wel lekker!

Down Town hotspot Nijmegen (4)

Ben je op zoek naar een leuke plek om te ontbijten of lunchen in Nijmegen? Dan is Down Town een echte aanrader. Ze zijn al om 8:30 uur open, dus je kunt er vroeg terecht. Mocht ik weer in Nijmegen zijn, dan kom ik zeker nog een keer langs!

Je vindt Down Town aan de Kannenmarkt 16 in Nijmegen.

Wil je liever in Enschede, Amsterdam of Utrecht lunchen? Bekijk dan mijn tips!

0 reacties op “Hotspot | Lunch bij Down Town in Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: