Reistips

3 toffe Spaanse steden voor een citytrip

In Spanje zijn er ontzettend veel mooie steden om te bezoeken. En hoewel ik al best wat Spaanse steden heb bezocht, staan er nog wel een paar op mijn lijstje, zoals Madrid, Toledo en Valencia. In dit artikel geef ik tips voor 3 leuke steden die je in Spanje kunt bezoeken.

Sevilla

Mijn favoriete stad in Spanje is Sevilla. De sfeer is geweldig en ook zijn er bijzondere bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan het Moorse paleis Alcazar en Plaza de España. Op beide locaties kun je ook prachtige foto’s maken. En ben je op zoek naar een mooi uitzicht? Dan is het dak van Metropol Parasol een geschikte plek, zeker met zonsondergang. Lees ook: 7 x dit moet je gezien hebben in Sevilla.

citytrip Bilbao

Bilbao

Bilbao ligt in het noorden van Spanje en wordt een steeds populairdere bestemming voor een stedentrip. De stad is bekend vanwege het indrukwekkende Guggenheim Museum. Daarnaast kun je door de zeven straatjes van Casco Viejo slenteren. Hier vind je leuke winkeltjes en barretjes. En het mooiste uitzicht over de stad heb je vanaf de berg Artxanda. Een stedentrip naar Bilbao is ook prima te combineren met een tripje naar de kustplaats Bizkaia. Lees ook: deze dingen moet je echt doen in Bilbao

Rondreis Andalusië bezienswaardigheden Cordoba-36

Cordoba

Cordoba heeft een rijke geschiedenis en ligt in Andalusië. Het centrum van de stad bestaat uit smalle gezellige straatjes, prachtige pleinen en witte huizen. De grootste bezienswaardigheid is de Mezquita, een combinatie van een moskee en een kathedraal. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen is het Alcazar de los Reyes Cristianos, een oud paleis met prachtige tuinen. De stad is nog niet door het massatoerisme ontdekt, waardoor het er vrij rustig is. Lees ook: 6 x uit eten in Cordoba

Meer lezen over Spanje?

7 x doen tijdens je vakantie in San Sebastian

Citytrip | Een weekend in Barcelona

City guide | Las Palmas de Gran Canaria

0 reacties op “3 toffe Spaanse steden voor een citytrip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: