Hotspots

De leukste hotspots van Enschede – deel 2

Enschede krijgt steeds meer leuke restaurants, lunchplekken en winkels. Ik schreef eerder al over leuke hotspots in deze stad en inmiddels is het tijd voor een update! Tijdens mijn tijd in Enschede heb ik veel toffe plekken ontdekt die ik graag met jullie wil delen. 

Restaurant De Basis-17

Restaurant De Basis

Eén van mijn favoriete restaurants in Enschede is De Basis, waar je ook heerlijk vegetarisch kunt eten. Het restaurant ligt midden in het centrum en de producten die voor de gerechten worden gebruikt komen voor een deel uit eigen moestuin. De zaak wordt gerund door Maartje, Junior en Maarten, een super leuk en aardig drietal. Het concept van het restaurant is wel iets anders dan anders. Op het menu staan alleen de basisingrediënten, waardoor de kok Junior zijn creativiteit helemaal kwijt kan. Iedere keer staat er weer een andere variatie op tafel, echte kunstwerkjes, die ook nog eens heel lekker smaken.

Je kunt restaurant De Basis vinden in de Walstraat 15-17.

Mrs. Brown-4.jpg

Mrs. Brown

Tegenover dit restaurant zit de patisserie Mrs. Brown, waar heerlijke gebakjes worden gemaakt én verkocht. Daarnaast kun je hier ook gezellig met vriendinnen of je partner een gebakje eten. Iedere keer als ik hier ben, vind ik het lastig om iets te kiezen. Maar je kunt dan eigenlijk geen slechte keuze maken en er zijn ook minivarianten van een aantal gebakjes. De cheesecake met framboos is mijn favoriet.

Je vindt Mrs. Brown op Walstraat 8 – 10.

Meisje Koffieschenk hotspot Enschede (4)

Meisje

Meisje Koffiegeschenk is een gezellige hotspot midden in het centrum van Enschede. Vanaf het bruisende Van Heekplein stap je deze lunchzaak binnen voor een heerlijke kopje koffie of een lekkere lunch, met biologische en lokale ingrediënten. Lees hier meer over deze hotspot.

Je vindt Meisje Koffiegeschenk aan de Raadhuisstraat 23 in Enschede.

Oloa hotspot enschede.jpg

Oloa

Bij deze healthy ontbijt- en lunchplek kun je haverpancakes eten. Haver zit vol vezels, eiwitten en vitamines en raak je sneller vol. Er zijn zowel zoete pancakes als hartige pancakes, maar ook mais pancakes en haverbroodjes. Ik vind het een leuke plek voor als ik iets anders wil eten.

Je vindt Oloa aan de Zuiderhagen 9.

het paradijs enschede vegetarisch.jpg

Het Paradijs

Restaurant Het Paradijs is een verborgen parel buiten het centrum van Enschede. De buitenkant ziet er misschien wat saai uit, maar binnen is een prachtige tuin met veel planten, water en zithoekjes. Daarnaast ben ik ook fan van de menukaart, alles is namelijk vegetarisch (en er zijn ook vegan opties). Het is een gezellige en originele plek om te lunchen of om uit eten te gaan.

Je kunt Het Paradijs vinden aan de Nicolaas Beetsstraat 48.

bagels-en-beans-enschede.jpg

Bagels & Beans

Bagels & beans mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Ik ben hier al tientallen keren geweest voor een ontbijtje, lunch of smoothie met vriendinnen. Dit is zo’n beetje onze vaste plek en de bagels (en smoothies) blijven lekker, zo ben ik bijvoorbeeld fan van de alles bagel met avocado. En ook de hummus bagel of de bagel met bospaddenstoelenkroketjes bestel ik graag.

Bagels and Beans vind je aan de Korte Hengelosestraat 33.

Wat is jouw favoriete hotspot in Enschede?

0 reacties op “De leukste hotspots van Enschede – deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: