Reisverhaal

Mijn reis naar Bali: dit waren de hoogtepunten

Bali heeft veel bijzondere plekken om te bezoeken. Welke plekken de meeste indruk hebben gemaakt? In dit artikel laat ik je mijn top vijf van hoogtepunten in Bali zien.

Blog bali

1. Mount Batur beklimmen

Mount Batur is een vulkaan op Bali die je kunt beklimmen bij zonsopgang. Dit is een van de dingen die je echt gedaan moet hebben op het eiland. De tocht naar boven, midden in de nacht, is zwaar. Maar als je ’s ochtendsvroeg de zon op ziet komen en het prachtige landschap kan zien, is de klim het helemaal waard. De vulkaan ligt naast Mount Agung, een vulkaan die nog regelmatig uitbarst. Tijdens mijn trip op Bali gebeurde dit gelukkig niet. Met helder weer kun je vanaf Mount Batur zelfs de top van de vulkaan op Lombok zien die dan boven de wolken uitsteekt.

Blog bali-2

2. Rijstvelden bij Ubud

Rondom Ubud zijn er veel mooie rijstvelden te vinden. Net buiten het dorp, op tien minuten lopen van mijn hostel, was het al prachtig. Vooral vroeg in de ochtend is het er  nog heel rustig en het zonlicht schijnt mooi over de velden. Een van de bekendste rijstvelden in de buurt van Ubud zijn de Tegalalang rijstvelden, hier ben niet geweest vanwege tijdgebrek. Daarnaast ben ik nog langs de Jatiluwih rijstvelden gereden op de terugweg vanuit het noorden. Hier kun je mooie wandelingen maken.

Blog bali-7

3. Snorkelen boven het koraal

Op Bali had ik mijn eerste snorkelervaringen, een geweldige ervaring. Het is heel rustgevend om boven de het koraal en de vissen te ‘zweven’ en verder niks te horen, behalve het water en je eigen ademhaling. In totaal heb ik zo’n drie keer gesnorkeld, de eerste keer voor de kust van Permutan, hier liggen ook verschillende kunstwerken die er voor zorgen dat het koraal weer kan teruggroeien. Vanwege de visvangst met dynamiet is hier veel koraal vernietigd. Daarnaast ben ik met een tour naar het eiland Menjangan geweest, dit is deel van een nationaal park en hier mogen geen mensen overnachten. Daardoor zijn er nog veel vissen en ik heb hier zelfs een schildpad gezien. Een andere mooie plek waar ik heb gesnorkeld, was voor de kust van Nusa Penida. Hier was nog veel koraal te zien. Rondom Bali kun je ook heel goed duiken, maar snorkelen vond ik ook erg leuk om te doen.

Blog bali-6

4. De vriendelijke mensen in Pemuteran

Een van de dingen die me positief verraste was de vriendelijkheid van de mensen in Pemuteran. Dit dorpje ligt in het noordwesten van Bali en is een stuk minder toeristisch dan het zuiden of Lovina. Op deze plek werd ik niet lastig gevallen door opdringerige verkopers of auto’s die toeterden als ik langs de weg liep. Iedereen zei vriendelijk gedag en ze meenden het oprecht als ze wilden helpen (geen verkooptrucks). Ik vond het hier zo fijn, dat ik hier een stuk langer ben gebleven dan ik van tevoren had gepland.

Blog bali-4

5. De zonsondergangen

Op Bali heb ik zoveel mooie zonsondergangen gezien, heerlijk rustig op het strand stranden of bij een tempel. Dit was voornamelijk in het zuiden bij Nusa Lembongan en Uluwatu. Maar ook de zonsondergang in Permuteran met uitzicht op de vulkanen in Java was geweldig om te zien.

6. Leren surfen in Changgu

Vanuit Seminyak ben ik met een taxi naar Changgu gereden om daar een surfles te nemen. Aangezien ik geen persoonlijke bezittingen mee wilde nemen, behalve wat geld, heb ik helaas geen foto’s van mijn trip hier. Wel was het ontzettend tof om dit uit te proberen en het lukte verrassend genoeg nog best goed.

Blog bali-5

7. Met een scooter rondtouren op Nusa Lembongan

Een van de meest gebruikte vervoersmiddelen op Bali is de scooter en je ziet ze overal. Op Nusa Lembongan rijden er geen taxi’s, behalve pendelbusjes van de boot naar het hotel, dus had ik geen andere keus dan een scooter huren. Op dit eiland is mij dit heel goed bevallen, aangezien er verder weinig verkeer is. Met de scooter kon ik het eiland heel goed zien, zoals het mangrove bos, restaurantjes en de verschillende stranden. Via een grote gele brug kun je naar Nusa Ceningan rijden (het eiland ernaast), waar ook hele mooie stranden en baaien zijn.

Ben jij wel eens naar Bali geweest?

0 reacties op “Mijn reis naar Bali: dit waren de hoogtepunten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: