Reisverhaal

Kyrenia | De parel van Noord-Cyprus

‘s Ochtends word ik wakker met een prachtig uitzicht. Vanaf het balkon van mijn hotelkamer kijk ik uit op het groene landschap van Cyprus. Ik ben verrast door de groene bergen, want die had ik de vorige avond in het donker helemaal niet gezien. De ochtendzon schijnt in mijn gezicht en ik krijg gelijk zin om het eiland te ontdekken.

Na mijn heerlijke ontbijt met lokale lekkernijen en verse broodjes, ga ik op pad. Met mijn huurauto rijd ik eerst naar het dorpje Bellapais, net buiten de stad Kyrenia. Halverwege de berg ligt een mooi oud klooster. De kronkelige weg leid me naar het centrum van het dorp. Daar zie ik het klooster al. Ik ben onder de indruk van dit gebouw en de tuin met geurende bloemen.

2015-07-24 17.50.06.jpg

Daarna vervolg ik mijn weg naar één van de hoogste punten in de omgeving. Hier staat de ruïne van het Britse kasteel Saint Hilarion. Na een stevige klim, ben ik eindelijk op de top van het kasteel gekomen. Wauw, wat een fantastisch uitzicht! Ik zie de blauwe zee in de verte met de gouden zandstranden. Ik begrijp wel waarom dit het eiland van de Griekse godin van de schoonheid is.

DSC_0777.jpg

‘s Avonds zit ik op het terras van het lokale restaurant Silver Rocks. Het eten hier is authentiek Turks en super lekker. Je kan zien dat de eigenaar een hart voor de zaak heeft en proeven dat de producten vers zijn. Na mijn heerlijke maaltijd, geniet ik van de zon die langzaam in de zee zakt. Ik kan niet wachten op de avonturen van morgen.

Wil je meer weten over Cyprus? Bekijk dan ook eens deze post.

10 reacties op “Kyrenia | De parel van Noord-Cyprus

 1. Wauw, wat een prachtige plek zeg! Hoeveel dagen was/ben je op Cyprys?

  Like

 2. Wow! Mooi! Ik ben zelf 1 keer op Cyprus geweest, tig jaren geleden. Ik kan mij er niet zo heel veel meer van herinneren helaas. Alleen dat het prachtig weer was…haha.

  Like

 3. Wat heerlijk zeg! Ik ben er nog nooit geweest. Maar her ziet er prachtig uit.

  Like

 4. Wat een prachtige plek zeg! Ik wist helemaal niet dat Cyprus zo mooi was

  Geliked door 1 persoon

 5. Wow wat mooi! Ik heb net een vakantie naar Zakynthos geboekt, maar Cyprus gaat zeker op mijn lijstje nu. 🙂

  Like

 6. Pingback: 7 dingen die je echt moet doen in Kyrenia – Moonlight travel

 7. Zo toevallig.. ik ga in april naar Kyrenia toe!
  Super leuke blog heb je trouwens. Je reist echt onwijs veel, vind ik heel gaaf om te zien 🙂
  Mooie foto’s maak je ook! Liefs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: