Geen categorie

7 dingen die je echt moet doen in Kyrenia

Mijn vakantie naar Kyrenia (Girne) op Cyprus was één van de leukste vakanties. Vooral omdat ik mij deze keer niet zo goed had voorbereid. Hierdoor kwam ik allerlei leuke plekken tegen. In dit artikel deel ik zeven dingen die je echt moet doen in Kyrenia.

1. Snorkelen/duiken

Neem een duik in de zee bij Escape beach. Met een proefles leer je de basics en ga je met echte duikapparatuur de zee in. Eerlijk gezegd vond ik dit best wel spannend. Ik had nog nooit eerder gedoken en had dus geen idee wat je moest doen. Gelukkig legde de instructeur alles goed uit en had hij oog voor de veiligheid. Als eerste ga je oefenen op een stukje waar het ondiep is, daarna ga je langzaam verder het water in. En na een rondje om het eiland, zit de les er al weer op en kun je nog even zwemmen in het water. Wil je echt bijzondere vissen zien onderwater, dan moet je toch echt in het bezit zijn van een duikbrevet, dan mag je namelijk echt de zee in.

DSC_0653DSC_0660

2. Bezoek een sprookjeskasteel

St. Hilarion staat op de top van de bergkam die langs de kust van Cyprus loopt. Dit Britse kasteel was de inspiratie voor het kasteel van Sneeuwwitje van Disney, hoe gaaf is dat! Het is er lastig komen met het openbaar vervoer (best ver lopen), dus als je een auto op het eiland huurt is het ideaal. Vanaf de voet van het kasteel is het een hele klim, maar eenmaal aangekomen op de top, heb je een prachtig uitzicht over de kust van Cyprus.

2015-07-23 19.42.59

3. Maak een boottocht met zonsondergang

Een boottocht maken is heel gaaf rond zonsondergang. In de haven van Kyrenia kun je verschillende standjes vinden voor het boeken van een boottour. In het noorden van Cyprus zit je precies aan de goede kant om de zon in de zee te zien zakken. Na een dag op het warme land is het fijn om te deinen op de golven met de wind in je gezicht.

DSC_0376

4. Ga op Jeep safari

Met de Jeep safari ontdek je het eiland in een dag. James en Alice nemen je mee op tour en laten je de mooiste plekjes zien. Hier ben ik helaas niet aan toegekomen, maar het leek me wel gaaf om een tour te maken. Cyprus heeft veel geschiedenis en de Noordkant is heel breed. Fijn dus als je zelf niet hoeft te rijden. Zo is het prachtige Karpaz Mili Park zo’n 2 uur rijden vanaf Kyrenia.

5. Lekker eten aan zee

Het restaurant Silver Rocks is een echte aanrader. Heel lekker eten voor en veel goedkoper dan de restaurants in Kyrenia zelf. Het eten was hier zelfs zo lekker, dat ik er meerdere keren ben geweest. En voor of na het eten kan je nog een duik nemen in de zee. Het is wel een eindje vanaf de stad, maar het openbaar vervoer met busjes in het Noorden van Cyprus is erg makkelijk. Tussen Girne en Lapta rijden vaak busjes en je kunt opstappen en uitstappen waar je maar wilt.

2015-07-24 16.50.33

6. Bellapais klooster

Dit klooster ligt iets verder in de bergen, maar is zeker een bezoekje waard. Vanuit dit klooster heb je ook weer een prachtig uitzicht. Daarnaast is het ook heel gaaf om echt in de bergen te zitten, als ik nog een keer naar Cyprus ga, zou een hotel of appartement in de bergen wel mijn voorkeur hebben.

7. Sta open voor nieuwe ervaringen

Tijdens mijn reis op het eiland zijn we allerlei onverwachte dingen tegengekomen. Zo liepen we een keer langs de weg van de supermarkt naar onze AirBNB en toen kwamen we mensen tegen die langs de weg aan het BBQ’en waren. We konden zo aanschuiven en ik weet niet eens zeker of het wel een echt restaurant was, maar het eten was in elk geval heerlijk! Sta dus open voor het onverwachte en dan kom je soms hele leuke dingen tegen.

Wat lijkt jou het leukst om te doen?

0 reacties op “7 dingen die je echt moet doen in Kyrenia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: