Fotografie Persoonlijk

Workshop foodfotografie met je smartphone bij LOT&DAAN

Vorige week ging ik naar een hele smakelijke workshop foodfotografie met je smartphone. Ik ging er vooral heen voor de gezelligheid, maar ik leerde nog een paar handige tips en trucks om mooie foto’s te maken met je mobiel.

De workshop werd georganiseerd door fotograaf Wendy van Aal bij de lunchplek LOT&DAAN in het centrum van Rotterdam.

workshop fotografie smartphone lot&daan (1)

De workshop

We begonnen de workshop met een welkomsdrankje en een voorstelrondje. Handig want zo weet je gelijk een beetje wie je medecursisten zijn. Wendy legde ons kort de belangrijkste punten uit, zoals het standpunt, de compositie en de styling van de gerechten.

Daarna gingen we zelf aan de slag met een drietal opdrachten en de gerechtjes van LOT&DAAN. Er waren heerlijke ontbijt bowls, zomerse drankjes en taartjes van Sharp Sharp. We fotografeerden de gerechten in groepjes en dat maakte het extra leuk, want iedereen heeft weer een ander idee. Zo leer je van elkaar. Nadat we klaar waren met het fotograferen mochten we de gerechten natuurlijk ook opeten.

workshop fotografie smartphone lot&daan (2)

De taartjes van Sharp Sharp zijn trouwens helemaal plantaardig, glutenvrij en suikervrij. Ik proefde de Yogi Blues met blauwe bessen, bergamot, viooltjes op een kokoslaagje en een crunchy bodem. Een verrassend lekkere combi!

workshop fotografie smartphone lot&daan (4)

LOT&DAAN

LOT&DAAN is vorig jaar geopend en ligt aan het Gelderseplein bij de Oudehaven. De hippe inrichting zorgt er voor dat je hier de mooiste Instagramplaatjes kunt schieten. Ik was vooral verliefd op de grote roze muur met gezellige zitjes. Ook zijn er gave hangstoelen en kun je met mooi weer buiten op het terras zitten. Er worden hier regelmatig evenementen georganiseerd, zoals workshops of een hoge hakken bingo.  Ik kom hier in elk geval nog een keertje terug om te lunchen.

workshop fotografie smartphone lot&daan (5)

In Rotterdam vind je ook de hotspot Flower Burger.

0 reacties op “Workshop foodfotografie met je smartphone bij LOT&DAAN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: