Reistips

Dit neem ik mee voor een meerdaagse hike

hiken-wandelen-wandeltocht-meerdaagse hike

Eerlijk gezegd wandel ik helemaal niet zoveel op vakantie. Wel heb ik dagtrips gemaakt in Zuid-Frankrijk of tijdens mijn vakantie naar San Sebastian had ik alvast een voorproefje van zo’n wandeltocht. Maar nu ik vier dagen naar Zuid-Duitsland ga, had ik nog best wel wat spullen nodig. Dit neem ik allemaal mee voor deze meerdaagse hike.

De voorbereiding

Hoewel de meeste wandeltochten onvoorbereid waren, pak ik het nu iets grondiger aan. Ik moet nu namelijk ook overnachten op een luchtbedje en alles moet met de handbagage in het vliegtuig mee. Wat je precies mee neemt tijdens zo’n hike, hangt af van hoeveel dagen je gaat lopen en waar je slaapt. Zo slaap ik in een overdekte accommodatie en kunnen de spullen daar blijven tijdens de wandeltocht. Hierdoor hoef ik geen tent mee te nemen en is een kleinere rugzak voldoende. Vanwege mijn niet al te grote budget, ging ik langs bij Decathlon. Hier hebben ze veel sportartikelen, ook voor hiken en het maken van wandeltochten.

hike-slaapzak-slaapmatje-kussen

Slaapspullen

Omdat alles mee moeten in het vliegtuig (handbagage), heb ik hier bij het aanschaffen van de spullen rekening mee gehouden. Een luchtbed en een slaapzak nemen normaal gesproken veel ruimte in. En het luchtbed dat ik al had, moet je opblazen met een pomp. Niet zo handig. Bovendien is dit luchtbed megazwaar. Niet zo fijn als je dit mee moet sjouwen. Ik heb daarom gekozen voor een zelfopblaasbaar luchtbed speciaal voor trekking, de Trek 500 zelfopblazend L Blauw. Ook vond ik een super lichte en compacte slaapzak, de Trek 500 15° Light. Deze is speciaal voor een omgevingstemperatuur van 15 graden, zodat ik het ’s nachts niet te warm heb. Daarnaast heb ik ook een handig opblaasbaar hoofdkussen uitgekozen, waardoor ik comfortabeler kan slapen.

hike-dagtas-rugzak (2)

Handige rugzak

Tijdens een hike kan een goede rugzak niet ontbreken. In mijn kast staan voornamelijk schoudertassen en handtassen, dus moest ik ook op zoek naar een rugzak om te wandelen. Ik koos deze wandelrugzak van 30 liter, omdat hier (hopelijk) al mijn handbagage in past en deze groot genoeg is voor dagwandelingen. Tijdens zo’n tocht neem ik graag genoeg eten/drinken en kleding mee voor verschillende weersomstandigheden. En een extra paar slippers voor als dat nodig is.

hike-dagtas-rugzak (1)

In deze tas zitten allerlei handige vakjes, zo kun je bijvoorbeeld ook een laptop meenemen en kun je aan de zijkant je flesje water doen. Daarnaast heeft deze tas een verluchte rug en een borst- en buikriem. En er zit al een regenhoes in de bodem van de rugtas.

hike-dagtas-rugzak (3)

Kleding

Ik had gehoopt dat het lekker zonnig zou worden tijdens de wandeltocht, maar het weer is erg onvoorspelbaar. Ik neem daarom een oude spijkerbroek mee, een t-shirt, een shirt met lange mouwen, een jurkje en een jas. Uiteraard neem ik ook genoeg wandelsokken mee. Een schoon paar voor iedere dag + een extra paar.

hike-decathlon-regenjas-regenhoes

Regenkleding

Mijn wandeldagen zien er niet al te zonnig uit en er is veel regen voorspelt. Niet ideaal, maar de wandeling gaat wel gewoon door. Daarom heb ik ook een budget-poncho gekocht en een regenhoes voor de tas. Ik kwam er pas later achter dat mijn rugtas al een regenhoes had, maar wanneer dit niet bij de tas inzit kun je voor 5 euro een hoes kopen. Handig, want zo wordt je tas niet nat als het regent.

schoenen hike wandeltocht wandelschoenen.jpg

Schoenen

Op sneakers of slippers kom ik niet zo ver. Daarom wilde ik stevige wandelschoenen aanschaffen. Uiteindelijk heb ik voor deze wandelschoenen gekozen, omdat ze iets hoger zijn, stevig zitten en de maat patste goed. De schoenen hebben volledige demping, steentjesbeschermer en zijn waterdicht!

Eten en drinken

Wat je precies voor eten mee moet nemen, is afhankelijk of dit door de organisatie verzorgd wordt of niet. Bij mijn wandeltocht is dit inbegrepen, maar het is altijd handig om een paar mueslirepen mee te nemen voor extra energie. Daarnaast is het ook handig om twee liter water mee te nemen als je een hele dag gaat wandelen. Vraag ook even na of er onderweg punten zijn om het drinkwater bij te vullen.

Wat nog meer?

Omdat ik blijf slapen, neem ik ook ook verzorgingsproducten mee, zoals een tandenborstel, tandpasta, zonnebrandcrème. Verder heb ik nog een klein zaklampje bij me voor in de avond en neem ik uiteraard ook mijn cameraspullen mee.

Wat vind jij echt onmisbaar op een hike?

2 reacties op “Dit neem ik mee voor een meerdaagse hike

  1. Ik ben geen fan van inpakken. Ik wil altijd veel te veel meenemen.. het lukt nooit Haha. Uitpakken vind ik veel leuker, zitten altijd wel wat nieuwe dingen bij en dat zijn leuke herinneringen.

    Like

  2. Ah, daar zijn de wandelschoenen. Daar was ik benieuwd naar. Ze lijken wel wat op hardloopschoenen moet ik zeggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: